Anak dakwa bapa beli daging babi untuk dimasak

Anak dakwa bapa beli daging babi untuk dimasak

Anak dakwa bapa beli daging babi untuk dimasak. Seorang bapa berang sehingga sanggup mengugut dan menggunakan kata-kata kesat terhadap anak-anaknya yang mendakwa dirinya membeli daging babi untuk barang keperluan rumah.

Perkara tersebut dikongsi menerusi akaun Facebook ibu tiga beradik itu, dikenali sebagai Cekta Hermosa, yang menunjukkan pertanyaan anaknya kerana berasa was-was dengan rupa fizikal daging mentah itu.

“Ayah mereka (bekas suami) memang akan beli barang-barang dapur jika anak-anak minta. Saya tidak tengok barang apa yang dibeli kerana tiada di rumah ketika itu.

Anak dakwa bapa beli daging babi untuk dimasak

“Tiba-tiba anak cemas telefon dan mesej hantar gambar bertanyakan daging tersebut jenis apa sebab kelihatan lain dengan daging lembu biasa. Setelah tanya beberapa kawan Cina, 99 peratus daripada mereka semua kata itu daging babi dan larang kami untuk makan.

“Lebih menyedihkan, bapa mereka memaki hamun anak tiga orang siap kata nak pijak dan tampar sebab mengadu hal ini pada saya,” tulisnya di dalam hantaran tersebut.

Tambahnya, dia bersyukur Allah gerakkan hati anak-anaknya supaya berasa was-was sebelum makan daging tersebut yang dikatakan dibeli daripada seorang penjual Melayu di pasar Permatang Pauh.

Ujarnya, dia tidak tahu ingin menyalahkan pihak mana, namun meminta Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup untuk membuat operasi bagi menyiasat kesahihan di sebalik isu tersebut.

Tinjauan Kosmo! di ruangan komen mendapati ramai yang turut berpandangan sama dengan mengatakan daging tersebut adalah daging babi.

“Kalau ikut rupa bila dah masak jadi warna putih macam itu, memang daging babi. Kalau daging lembu biasa lepas masak akan menjadi warna gelap,” komen seorang pengguna Facebook.

“Saya tunjuk dekat kawan bukan Islam pun, mereka kata memang daging babi. Tak tentu fasal kena sertu,” kongsi seorang netizen pula.

Sehingga kini, hantaran tersebut telah mendapat 1,800 tanda suka, 1,900 komen dan 4,500 perkongsian.

Baca Lagi:
Wanita kongsi pengalaman hampir dicekup pencegah maksiat, nasib baik bawa kad nikah!
Cara nak ‘claim free’ skrin iphone secara percuma walaupun waranti dah tamat
Wanita serang nenek suami setelah dilabel isteri pemalas
CATEGORIES