Alarm CCTV asyik berbunyi, rupanya ada mahkluk halus berlegar-legar depan rumah

Alarm CCTV asyik berbunyi, rupanya ada mahkluk halus berlegar-legar depan rumah

Alarm CCTV asyik berbunyi, rupanya ada mahkluk halus berlegar-legar depan rumah.

Pernah tak alami satu situasi yang janggal pada waktu malam seperti diganggu oleh makhluk halus? Kemungkinan hanya firasat sahaja namun boleh jadi ia adalah satu situasi yang sebenar.

Kalau nak tahu, kewujudan perkara ghaib seperti jin dan syaitan di atas muka bumi ini pernah disebutkan oleh Allah di dalam al-Quran, memetik Maktabah al-Bakri.

Alarm CCTV asyik berbunyi, rupanya ada mahkluk halus berlegar-legar depan rumah

Meskipun kita tidak dapat melihat mereka dengan mata kasar tetapi tidak bermakna syaitan dan jin tidak wujud .

Seperti yang dikongsikan oleh salah seorang pengguna Facebook, Norlleyla Abdullah yang difahamkan dirinya mengalami sendiri situasi tersebut.

Pada permulaan wanita tersebut tidak memikirkan bahawa jin atau syaitan yang menyerupai pontianak, pocong dan lain-lain mengacau dirinya malah sangkaan itu juga tidak pernah singgah di dalam fikirannya.

“Subuh tadi penggera CCTV asyik bunyi tidak henti-henti. Saya siap buka pintu. Nasib dia tidak tanya masak apa hari ini.

“Kemudian, suami hantar rakaman CCTV, terkejut. Ke hulur ke hilir ‘dia’ dekat situ,” katanya dalam satu hantaran di Facebook.

Dalam satu perkongsian, Norlleyla mengepilkan beberapa rakaman yang menunjukkan ‘penampakan’ tersebut dan nyatanya makhluk halus itu dilihat ‘hadir’ di hadapan rumahnya.

Kejadian yang berlaku pada 4 pagi itu membuatkan Norlleyla hairan kerana penggeranya tidak henti berbunyi, seakan-akan terdapat manusia yang datang ke rumahnya.

‘Penampakan’ itu hanya berlegar-legar di hadapan rumahnya seperti mahu masuk ke dalam rumah yang dikenalinya.

Walaupun kelibatnya tidak jelas namun rakaman tersebut berjaya merakamnya kerana penampakan berwarna putih itu sedikit kelihatan dalam video.

Kemungkinan aura ‘kelibat’ itu dilihat seperti manusia dan disebabkan itu juga penggera tersebut berbunyi menandakan seseorang telah hadir ke rumah wanita itu.

Apabila suami Norlleyla melihat semula rakaman CCTV dan berkongsi kepadanya, mereka tidak menyangka bahawa penampakan itu yang sebenarnya mengacau mereka.

Perkongsian Norlleyla kemudiannya meraih perhatian warga maya dan rata-rata mereka terkejut dan mula menyatakan dakwaan tersendiri.

Norlleyla juga menyatakan penampakan tersebut bukanlah sawang labah-labah dan dia sememangnya yakin bahawa itu adalah kewujudan jin dan syaitan.

Bagi mereka yang ingin melihat kelibat tersebut, sila klik pada rakaman pertama kerana ia lebih jelas menunjukkan entiti itu berlegar-legar di hadapan rumah wanita berkenaan.

Baca Lagi:
Artis K-Pop terkenal batalkan konsert di Malaysia, dakwa terima ‘ancaman’ gara-gara ‘Like’ kandungan sokong Israel
Ikan Sidat mirip belut ditangkap di sungai penuh satu baldi hanya guna penapis
Rider halau kucing takut kena lenyek tayar X70 dapat rezeki terpijak
CATEGORIES