“Abang memang sangat baik dan saya sebenarnya, cukup kagum” – Angeline Tan

“Abang memang sangat baik dan saya sebenarnya, cukup kagum” – Angeline Tan

“Abang memang sangat baik dan saya sebenarnya, cukup kagum” – Angeline Tan.

Angeline Tan yang kini dikenali sebagai Ardini, 56, mengaku mengagumi suami, Sabri Yunus, 62, atas kemuliaan hati pelakon dan pengarah itu, sejak mula berkenalan di set penggambaran drama Pak Din KK pada 1992.

Angeline yang mengejutkan peminat selepas tersebar berita bernikah dengan Sabri yang juga kenalannya sejak lebih tiga dekad lalu, semalam, berkata hubungan mereka rapat sejak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), tiga tahun lalu.

“Abang memang sangat baik dan saya sebenarnya, cukup kagum” – Angeline Tan

Bermula dari sekadar bertanya khabar selepas bertahun tidak berjumpa, akhirnya perasaan mereka bertaut antara satu sama lain.

“Niat kami pada mulanya hanyalah bertanya khabar. Kami memang akrab kerana pernah bekerjasama dalam banyak projek.

“Tetapi, lama kelamaan, timbul perasaan di mana kami tahu bahawa kami bukan sekadar hendak berkawan sahaja, sebaliknya, kami ingin akhiri persahabatan ini dengan bernikah.

“Sepanjang 32 tahun mengenali suami, dari zaman Pak Din KK lagi, abang memang sangat baik dan saya sebenarnya, cukup kagum.

“Dalam tempoh berkawan, abang tidak pernah desak-desak untuk berkahwin. Sebaliknya, abang beri masa yang cukup untuk saya buat keputusan,” katanya kepada BH Online.

Semalam, Sabri dan Angeline yang sama-sama mencipta nama melalui sitkom, Pi Mai Pi Mai Tang Tu pada era 1990-an, dinikahkan Mufti Perlis, Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin atau Dr Maza pada majlis ringkas di Kangar, Perlis.

Pada majlis itu, Sabri menyerahkan mas kahwin berupa seutas rantai emas. Pasangan itu tampil menggayakan persalinan sedondon rona putih.

Majlis itu dihadiri keluarga dan kenalan rapat pasangan pengantin.

Selain video majlis akan nikah tular, berita pernikahan Sabri dan Angeline tersebar selepas teman artis, Issey Fazlisham, berkongsi foto menghadiri majlis ringkas tetapi indah itu di Instagram (IG).

Angeline berkata, sepanjang tiga tahun menjalin hubungan rapat, Sabri menjadi guru pertama yang membimbing mengenai selok-belok agama.

Selepas ini, kata Angeline, dia akan mengikuti kursus mendalami Islam secara rasmi pula.

Bertanya perasaan sebaik diijabkabulkan, Angeline mengaku mengaku beroleh ketenangan yang sukar digambarkan.

“Saya rasa lega, gembira dan bahagia akhirnya disatukan dengan abang (Sabri).

“Jika orang lain rasa kelakar dengan perkahwinan ini, kami pun sebenarnya tidak percaya persahabatan yang terjalin sejak 32 tahun lalu, berakhir dengan perkahwinan.

“Tiga tahun berkawan, kami langsung tidak pernah tergesa-gesa berkahwin. Saya dan suami lebih suka membiarkan perhubungan itu mengalir dan terbina secara semula jadi,” katanya.

Baca Lagi:
Peti ais anda boleh meletup! jika 4 barang ini ditempatkan di dalam peti ais
“Anda telah musnahkan negara ini, berambus dari sini!” – Menteri Israel dihalau ketika lawat hospital
Masih ramai pengguna kereta auto tak tahu fungsi ‘shift lock’ pada gear kereta
CATEGORIES